• slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4

Info

Waarom een speciale voetbalschool?

Omdat wij overtuigd zijn van het feit dat het naast de reguliere training op de club een zeer goede aanvulling is voor de ontwikkeling van een jeugdspeler. Onze training is gericht op het individu, het baas worden over de bal, door de basis te leren, stap voor stap, kan elke speler zich ontwikkelen/progressie maken.

Techniek heeft zeker met talent te maken, maar elke voetballer kan leren hoe hij zijn techniek kan verbeteren, bij dat leerproces is de rol van de jeugdtrainer essentieel, de trainer moet het goede voorbeeld geven, hoge eisen worden gesteld aan eigen vaardigheid en daarom willen wij de spelers helpen en ons enthousiasme overbrengen op de spelers.

Het gaat bij iedere speler, van mini tot A, van talent tot minder getalenteerde, namelijk om dezelfde zaken: ontwikkelen van de individuele kwaliteiten en optimale ontplooiing van hun mogelijkheden, dat geeft de spelers meer zelfvertrouwen en uitstraling en vooral veel meer spelplezier.

Wij zeggen dat “de techniek de basis is van alles”, zeker bij de jongste jeugd, ondanks dat voetbal een collectieve sport is, moeten we de individuele kwaliteiten van een speler benutten, om met de bal aan de voet te leren domineren over de tegenstander.

Is het niet geweldig om te dribbelen zoals Arjan Robben of Memphis Depay, steeds de bal afschermen, versnellen en elke tegenstander de baas zijn! Wie wil dat niet? Of te kappen, achter het standbeen langs of buitenkant voet om te kunnen passen of scoren zoals onze Wesley! Of in een 1 : 1 situatie zoals Robin van Persie en die een geweldige schaar eruit gooit, daar dromen we toch allemaal van! En heeft U gezien hoe geweldig Elia de sleep en direct buitenkant voet gebruikt?! Vooral in de eerste fase van de voetbaljaren van een speler kan je al die aspecten het beste aanleren, zonder weerstand, later met lichte weerstand en weer later met volledige weerstand, zodat elke speler in een moeilijke situatie zichzelf kan handhaven.

Zo kan iedereen op zijn eigen niveau beter worden en vooral meer plezier in het spel krijgen. Wij staan elke keer versteld van de progressie die de spelers maken en vooral het plezier wat zij daaraan beleven.

En waarom die goede aanvulling op de reguliere trainingen bij de club? Wij vinden dat op alle niveaus en op alle leeftijden deze trainingsleer kan worden geïntegreerd in de opleiding, vaak is daar te weinig tijd voor op de club, omdat er maar een of twee activiteiten zijn en omdat trainers de technische vaardigheden zelf niet beheersen en vaak gericht zijn op het resultaat.

Zodat zij tijdens trainingen en wedstrijden coachmomenten gebruiken die niets bijdrage aan de persoonlijke ontwikkeling van de spelers en het vooral geen “fouten mogen maken”, wij zijn van mening dat dit onlosmakelijk verbonden is aan het leerproces.

En zoals Johan Cruijff al aangaf: “de tactiek bepaalt waar de bal moet komen, maar het is de techniek die bepaalt of de bal er komt”.